هماوردگاه

طراحی سایت و راه اندازی و پشتیبانی سایت

مقدمه:

در این روزها کسب و کاری که وب سایت نداشته باشد نمی تواند پیشرفت قابل توجهی داشته باشد. در تمام طول فعالیت خود چند مشتری ثابت خواهد داشت. البته اگر آن مشتری ها هم با جستجو در اینترنت بهتر از او را پیدا نکنند. امروزه مشتری ها برای همه چیز از تحقیقات مربوط به محصول گرفته تا مکان و ساعت کار به اینترنت روی می آورند. ساخت و راه اندازی وب سایت ساده که به خوبی طراحی شده باشد می تواند باعث پیشرفت در زمینه کاریتان شود. اگر محصولاتی برای فروش دارید سایت شما می تواند بازار جدیدی را ایجاد کند و تجارت خود را ارزان و آسان گسترش دهید. حضور در یک یا چند رسانه های اجتماعی مانند اینستاگرام، فیسبوک و یا توییتر فقط می تواند تبلیغی برای کسب و کار شما باشد. بهترین راه برای کسب و کار اینترنتی ساخت و راه اندازی وب سایت است.

چگونه وب سایت خود را بسازیم؟برای شروع، به چند سوال متداول می پردازیم که افراد مبتدی می توانند با آن ها مواجه شوند:آیا به مهارت خاصی نیاز داریم؟این موضوع به هدف وب سایت شما بستگی دارد. پیچیده ترین روش برای ساخت و راه اندازی وب سایت می تواند ساخت وب سایت با کدنویسی های HTML , CSS ،JavaScript و PHP باشد. این کد نویسی ها اصول اولیه هر وب سایت هستند.نا امید نشوید. این تنها راه ساخت و راه اندازی وب سایت نیست. حتی اگر با مهارت های فنی خاصی آشنا نیستید، می توانید به راحتی سایت خود را راه اندازی کنید.اما چطوری؟با استفاده از سایت سازها! اگر می توانید از word, Facebook یا power point استفاده کنید، پس به راحتی می توانید با این سایت سازها کار کنید.  این پلتفرم های ساده ویرایشگر های ویژوال، هاستینگ پشتیبانی می کنند و می توانید یک نام دامنه برای وب سایت خود انتخاب کنید.

ساخت و راه اندازی وب سایت در ۵ مرحله:

۱. ساختار و محتوای سایت خود را تعیین کنید.
۲٫ برای سایت خود نامه دامنه ثبت کنید و پسوند دامنه مانند ir. و com. خریداری کنید.
۳. برای وب سایت خود یک هاست خوب و مطمئن انتخاب کنید.
۴. وب سایت خود را راه اندازی کنید.
۵. وب سایت خود را برای موتورها جستجو بهینه کنید. (seo)

۳ روش محبوب برای ساخت و  راه اندازی وب سایت:

۱-راه اندازی وب سایت با سایت سازها:

بیایید با ساده ترین گزینه شروع کنیم: سایت ساز ها!  این نوع سایت سازها یک پکیج کامل از تمام امکانات مورد نیاز برای ساخت سایت را فراهم می کنند. برای مثال یک سایت ساز تمام امکانات طراحی، ویرایشگر، هاستینگ، نامه دامنه، آدرس ایمیل و پشتیبانی را در بر می گیرد. اگر به دنبال ساخت سایت در کمترین زمان ممکن هستید این روش برای شما مناسب خواهد بود.

مزایا:

۱-استفاده از آن بسیار آسان است.

۲-به نرم افزارهای اضافی نیازی ندارید.

۳-می توانید بدون دانش فنی شروع کنید.

۴-به روزرسانی ها و جنبه های امنیتی توسط خود سازنده سایت ساز انجام می شود.

۵-نسبت به سلیقه خود می توانید طراحی سایت را با استفاده از الگوهای از پیش تعریف شده تغییر دهید.

معایب:

۱-در حد بستری که سازنده های این سایت ساز برای شما فراهم کرده است می توانید ویژگی های سایت را تغییر دهید.

۲-انعطاف پذیری کمی دارند.

۳-برای پروژه های بسیار پیچیده که نیاز به بانک اطلاعاتی (date base ) دارند، طراحی نشده اند.

۴-معروف ترین این وب سایت ها wix ،weebly، shopify (برای فروشگاه های آنلاین) هستند.

۲-ایجاد وب سایت با سیستم مدیریت محتوا:

سیستم های مدیریت محتوا (CMS) کمی پیچیده تر هستند. اساساً این ها نیز مانند سایت سازها کار می کنند، اما استفاده از اینها بسیار سخت تر و پیچیده تر است. با استفاده از این سیستم ها می توانید متون و تصاویری در سایت خود اضافه کنید، حتی یک وب سایت کامل طراحی کنید. در حالی که سیستم های زیادی مانند جوملا، دروپال و … وجود دارد، ما روی محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا، همان وردپرس، تمرکز خواهیم کرد. که به لطف شرکت های ارائه دهنده هاستینگ به راحتی می توان این سیستم را راه اندازی کرد.

همچنین می توانید یک قالب را به راحتی نصب کرده و آن را با گزینه های طراحی تنظیم کنید. اما اگر چیزی وجود دارد که دوست ندارید، باید از CSS یا HTML استفاده کنید. اگر خودتان تخصصی ندارید از یک برنامه نویس بخواهید تا برایتان انجام دهد. انتخاب هاست، دامنه، ایمیل و نصب وردپرس بستگی به اطلاعات شما دارد. البته اگر از اطلاعات خود مطمئن نیستید می توانید از کسانی که طراحی سایت انجام می دهند کمک بگیرید.

به طور پیش فرض، WordPress به یک زبان طراحی شده است. اما افزونه های زیادی برای این پلتفرم طراحی شده است که می توانید نسبت به سلیقه خود تغییر دهید. یکی از قابلیت های وردپرس پشتیبانی از سئو و بهینه سازی است. افزونه Yoast SEO چک لیستی از کارهایی که باید در سایت خود انجام دهید تا بتوانید در صفحه اول گوگل قرار بگیرید، به شما نشان می دهد.

مزایا:

۱-می توانید هاست مورد نظر خود را انتخاب کنید.

۲-می توانید وب سایت چند زبانه داشته باشید.

۳-می توانید کاملا به سورس سایت خود دسترسی داشته باشید.

۴-با نصب افزونه ها برای وردپرس سایت خود می توانید از امکانات بیشتری استفاده کنید.

معایب:

۱-پشتیبانی فنی شخصی ندارد.

۲- آزادی خلاقیت به انعطاف پذیری قالب بستگی دارد.

۳-ابرخی ز افزونه ها پولی هستند.

۴-ممکن است برای ایجاد بعضی از تغییرات اختصاصی به یک برنامه نویس نیاز داشته باشید.

۳-ایجاد وب سایت اختصاصی با برنامه نویسی:

اگر می خواهید سایتی کاملا اختصاصی و با آزادی کامل داشته باشید، مناسب ترین گزینه برنامه نویسی سایت است. برای استفاده از سایت ساز اختصاصی نیاز به خرید دامنه و هاست دارید که با قرار گرفتن سیستم روی هاست و نصب آن امکان مدیریت سایت برای شما فراهم شود. برنامه نویسی سایت کاملا کاری تخصصی است و اگر خودتان تخصصی ندارید باید راه اندازی سایت خود را به کسی یا شرکتی که طراحی سایت انجام می دهد، بسپارید. پشتیبانی در این سیستم اختصاصی بر اساس قرارداد بوده و پس از اتمام دوره پشتیبانی نیاز به تمدید آن دارید. این پشتیبانی صرفا مربوط به حل مشکلات و راهنمای کار با سیستم خواهد بود.

سایت های زیادی مانند Codecademy, Mozilla, W2Schools وجود دارند که می توانید کدنویسی را یاد بگیرید. اما این را بدانید که کار راحتی نیست و راه طولانی باید طی کنید تا یک طراح سایت حرفه ای شوید. اگر بخواهید به یک برنامه نویس بسپارید نمی توان قیمتی ثابتی روی کار گذاشت. چون نسبت به پروژه متغیر خواهد بود و مطمئنا گران تر از روش های قبلی تمام خواهد شد.

اگرکسب و کارتان جدید است نیازی به سرمایه گذاری بالا روی سایت ندارید. داشتن یک سایت وردپرسی می تواند کار شما راه بیاندازد.

مزایا:

۱-اگر خودتان برنامه نویسی انجام دهید، امکانات نامحدودی خواهید داشت.

۲-هاستینگ مقرون به صرفه.

۳-حداکثر انعطاف پذیری.

معایب:

۱- اگرطراحی سایت را خودتان انجام دهید پشتیبانی نخواهید داشت.

۲-منحنی یادگیری شیب دار است.

۳-محاسبه هزینه ها سخت است.

۴-به طالعه و زمان زیادی نیاز دارد.

درآخر

در این مقاله به تمام روش هایی که می توانید با استفاده از آنها سایت بسازید اشاره کردیم. اینکه کدام یک برای کسب و کار و بودجه شما مناسب است کاملا بستگی به شما دارد. دوست دارید سایتتان را خودتان بسازید یا به یک طراح سایت بسپارید؟

جهت ثبت نام درکلاس های طراحی سایت به لینک زیر مراجعه نمایید:

www.portal.kishtech.ir

ارتباط‌‌با‌ما :
تلفن : ۰۲۱۶۶۱۷۶۱۹۶       ۰۲۱۶۶۵۶۹۷۶۲      ۰۹۰۵۹۶۲۶۹۰۰
نشانی : خیابان جمالزاده‌شمالی بعد از بلوار‌کشاورز پلاک ۴۱۴ طبقه ۳ واحد ۵
شبکه‌های‌اجتماعی‌پردیس‌فناوری‌کیش :
سامانه‌آموزش‌مجازی‌رهیاران : www.rahyaranlms.ir
کانال‌تلگرام kishtech@
 اینستاگرام    rahyaranlms            kishtech.ir