همه چیز درباره کارلوس کی روش و نقش آن در فوتبال
کارلوس کی روش کیست؟
کارلوس کیروش در دهه ۹۰ هدایت تیم امید و تیم ملی پرتغال را بر عهده داشت و چند فصلی نیز در کشورهای آمریکا و ژاپن به مربیگری پرداخت.
وی در گذشته به عنوان مربی در تیمهایی چون رئال مادرید، تیمهای ملی آفریقای جنوبی و امارات متحده عربی فعالیت کرده و اولین بار در تابستان سال ۲۰۰۲ به منچستریونایتد پیوست.
کیروش از سال ۱۹۹۰ مربی تیم زیر ۲۰ سالههای پرتغال بود و سال ۱۹۹۱ سرمربی تیم بزرگسالان شد و در سال ۱۹۹۴ به تیم اسپورتینگ پیوست و ۲ سال انجا فعالیت کرد.
کی روش مربی موفق در رده سنی پایه:
وی سال ۱۹۹۶ به ژاپن رفت و به مدت یک سال با تیم ناگویا تجربه کسب کرد و سال ۱۹۹۹ با فدراسیون امارات قرارداد بست و یک سال نیز با این تیم کار کرد.
کِیروش در سال ۲۰۰۲ با تیم ملی آفریقای جنوبی قرارداد بست و ۲ سال آنجا بود سپس به منچستر یونایتد پیوست و بعد از یک سال با رئال مادرید قرارداد بست.
او سالی ناموفق را در رئال مادرید گذراند و بار دیگر در سال ۲۰۰۴ به منچستر یونایتد بازگشت و به عنوان کمک الکس فرگوسن تا سال ۲۰۰۸ به تجربه اندوزی پرداخت.
کِیروش در سال ۲۰۰۸ با قراردادی چهار ساله جانشین لوئیس فیلیپه اسکولاری، مربی پیشین پرتغال شد. تیم ملی پرتغال در جام جهانی ۲۰۱۰ در گروه (جی) با تیمهای برزیل، کرهشمالی، ساحلعاج همگروه بود.
کارلوس کیروش ۱۵ فروردین سال ۱۳۹۰ با عقد قرارداد ۳ ساله و توافق کامل با فدراسیون فوتبال هدایت تیم ملی ایران را بر عهده گرفت.
کارلوس کی روش از زمان شروع مربی گری خود تا کنون، به دلیل مشکلات موجود و اختلاف نظرها، چندین بار نامه استعفای خود را به فدراسیون فوتبال داده که البته با هیچیک از آنها موافقت نشدهاست.
کیروش در دوران مربیگری خود، برخی بازیکنان ثابت را از تیم کنار گذاشت و دیگر آنها را دعوت نکرد. بازیکنانی مانند سید مهدی رحمتی، هادی عقیلی و محمدرضا خلعتبری، که گفته میشود در فهرست سیاه کیروش هستند. برخی از بازیکنان تیم نیز پس از دعوت او از تیم کناره گرفتند که فرهاد مجیدی، فریدون زندی و محرم نویدکیا از آن جملهاند. کیروش برای اولین بار در ایران، به صورت گسترده از بازیکنانی که از ایرانیان مهاجر و دارای تابعیت دوگانه بودند در تیم ملی استفاده کرد. اشکان دژاگه و رضا قوچاننژاد و سامان قدوس از مطرحترین این بازیکنان هستند.
انتقادها به کی روش:
پس از جام ملتهای آسیا ۲۰۱۵، کیروش به خاطر «نتیجهگرایی»، «محافظهکاری»، «نداشتن تاکتیک جایگزین»، «گلزنی از ضربات ایستگاهی»، «زیبا بازی نکردن» و «دفاعی بازی کردن» تیم ایران مورد انتقاد قرار گرفت. با این حال کارشناسان دیگری، از روش بازی کردن تیم کیروش دفاع میکنند و موارد انتقاد را نقاط قوت و حرفهای میدانند. کیروش در پاسخ گفتهاست که تیم او با روشی که «توانایی آن را داشتهباشد» بازی میکند.
مسئله داشتن دستیار ایرانی، همواره یکی از خواستههای فدراسیون فوتبال ایران از کیروش بودهاست که در مفاد قرارداد دوم نیز گنجانده شد. با این وجود منتقدان او به این نکته اشاره میکنند که او به مربیان ایرانی اعتقادی ندارد و برخی از مربیانی که در کادر فنی خود استفاده کرده، مناسب نبودهاند یا حضورشان لازم نبودهاست. برخی از منتقدان، دستمزد و مبالغ پاداش او را بسیار بالا میدانند.
یکی از اختلافات دیگر فدراسیون با کیروش، نحوه نظارت او بر تیمهای ملی پایه مانند تیم امید است که یکی از مفاد قرارداد است و گفته میشود او این وظایف خود را بهخوبی انجام نمیدهد. مرخصیهای زیاد و طولانیمدت نیز از موضوعات مورد انتقاد است.
مربیگری کارلوس کی روش:
در پرتغال (۱۹۹۶–۱۹۷۸):
سالهای آغازین:
کیروش دردانشگاه صنعتی لیسبون تحصیل کرد و با مدرک کارشناسی ارشد تربیت بدنی گرایش فوتبال فارغالتحصیل شد. او مربیگری را از سال ۱۹۷۸ با سرمربیگری تیم دانشگاه محل تحصیل خود که ۲ سال به طول انجامید، آغاز کرد.
در سال ۱۹۸۱ سرمربی تیم زیر ۱۳ سال باشگاه دسته دومی اسپورتینگ لیسبون الیویاس شد و سپس در بلننسیش مربی تیم زیر ۱۵ سال بود. در فصل ۱۹۸۴–۱۹۸۳، دستیار تیم بزرگسالاناستوریل پریا در لیگ برتر فوتبال پرتغال بود.
در آمریکا، ژاپن و امارات (۱۹۹۹–۱۹۹۶):
نیویورک/نیوجرسی مترو استارز:
کیروش در تابستان ۱۹۹۵ پیشنهاد فدراسیون فوتبال آمریکا برای سرمربی گری در تیم ملی مردان فوتبال آمریکا را رد کرد.در سال ۱۹۹۶، مربیگری باشگاه تازهتأسیس نیویورک /نیوجرسی را از هفته نهم فصل اول ام ال اس معتبرترین لیگ فوتبال در آمریکا پذیرفت تا جانشین ادی فیرمانی مستعفی در این تیم شود. کیروش که با دستمزد ۲۰۰٫۰۰۰ دلار تا پایان فصل، گرانترین مربی آن فصل لیگ بود و به اعتقاد کارشناسان آمریکایی فراتر از سطح این لیگ نیز بود، از امکانات باشگاه ناراضی بود. در حالی که ۳ هفته به پایان فصل باقی بود، مترو استارز پیشنهاد تمدید قراردادی ۳ ساله به مبلغ ۱٫۵ میلیون دلار به او داد. همزمان باشگاه ژاپنی ناگویاگرامپوس ایت که آرسن ونگر را در آستانه جدایی میدید، به کیروش پیشنهاد قراردادی ۶ میلیون دلاری برای ۳ فصل جی لیگ داد.ناگویا برای پاسخ کیروش به پیشنهاد خود، ضربالاجلی تعیین کردهبود که پیش از پایان فصل امالاس بود. کیروش به پیشنهاد باشگاه ژاپنی پاسخ مثبت داد اما متعهد شد تا پایان فصل، روی نیمکت باشگاه آمریکایی بنشیند.او با تیمش تا پایان فصل، ۱۲ برد و ۱۲ باخت را تجربه کرد که با قرارگیری در جایگاه سوم جدول ردهبندی کنفرانس شرق (در میان ۵ تیم) به مرحلهٔ حذفی امالاس راه یافت. در دور اول مرحلهٔ حذفی، مترو استارز در ۳ بازی برابر دی سی یونایتد، در دو بازی شکست خورد و در ۲ اکتبر حذف شد. کیروش بلافاصله راهی ژاپن شد تا رهبری ناگویا را بر عهده بگیرد.
تیم ملی آفریقای جنوبی (۲۰۰۲–۲۰۰۰):
در اکتبر ۲۰۰۰، فدراسیون فوتبال آفریقای جنوبی که چندین گزینه برای مربیگری تیم ملی در نظر داشت (مانند رود کرول، رود گویت ، فرانک رایکارد و کارلوس آلبرتو پریرا) با کیروش تا ژوئن ۲۰۰۲ و پایان جام جهانی ۲۰۰۲برای هدایت این تیم به توافق رسید.مبلغ قرارداد وی سالانه حدود ۱٫۶۸ میلیون رَند گزارش شد که با دستمزد گرانترین مربیان در این کشور، فاصلهٔ بسیاری داشت.کیروش با این که خود در یک کشور آفریقایی و همسایهٔ آفریقای جنوبی رشد یافتهبود، در مورد فوتبال این کشور اطلاعات کمی داشت، اگرچه از بازیکنان این کشور (به ویژه آنهایی که در اروپا بازی میکردند) شناخت خوبی داشت.
تیم ملی ایران:
کیروش در میان مربیانی که تاکنون در تیم ملی فوتبال مردان ایران به مربیگری پرداختهاند، طولانیترین دوران مربیگری را از آن خود کردهاست. پس از کیروش، برانکو ایوانکووبچ بیش از ۵۰ بازی، و علی پروین با بیش از ۴۰ بازی در جایگاه بعدی قرار دارند. وی در این ۸۰ بازی تنها در ۸ بازی شکست خورده که ۴ بازی در مسابقات دوستانه و ۴ بازی در مسابقات رسمی است. علاوه بر این در دوران مربیگری کیروش، تیم ملی ایران به مدت ۱۷ ماه در جایگاه نخست رنکینگ تیمهای آسیایی قرار گرفتهاست که طولانیترین زمان در تاریخ تیم ملی فوتبال ایران است.
دورهٔ اول: ۱۳۹۳–۱۳۹۰:
- قرارداد:
پس از جام ملت های آسیایی۲۰۱۱ فدراسیون فوتبال ایران با او برای سرمربیگریتیم ملی فوتبال ایران مذاکره کرد. او حتی به تهران آمد و از امکانات و شهر بازدید کرد، و پس از دیدن بازی ایران و روسیه در ابوظبی برای تصمیمگیری دربارهٔ پیشنهاد قراردادی ۳٫۵ ساله راهی پرتغال شد.او در آستانه بالاگرفتن تنش های سیاسی در ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ شرایط ایران را برای مربیگری پذیرفت،اما در شب ۲۵ بهمن با فرستادن یک ایمیل به فدراسیون فوتبال ایران انصراف خود را از مربیگری تیم ملی ایران «بهدلایل شخصی و خانوادگی» اعلام کرد. در نهایت وی از تاریخ ۱۵ فروردین ۱۳۹۰ رسماً سرمربیگری تیم ملی فوتبال ایران را برای یک دورهٔ سهساله به عهده گرفت.
دورهٔ دوم: ۱۳۹۳–۱۳۹۷:
- قرارداد:
کلام اخر:
در آی تی فوتبال مشاور شما هستیم و حرف های شما را گوش می دهیم و راهکارهای شما را بازبینی می کنیم که چگونه می توانید فردی موفق در زمینه مربی گری فوتبال باشید.
ارتباط با ما :
تلفن : ۰۲۱۶۶۱۷۶۱۹۶ ۰۲۱۶۶۵۶۹۷۶۲ ۰۹۰۵۹۶۲۶۹۰۰
شبکه های اجتماعی آی تی فوتبال :
کانال تلگرام itfootball_ir@
اینستاگرام itfootball.ir
آپارات itfootball