هماوردگاه

تفاوت آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال

مقدمه:

می‌دانستید که دو نوع آیلتس متفاوت وجود دارد؟ آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال. سوال پیش آماده این است که آیلتس آکادمیک یا جنرال و اینکه چه تفاوتی بین آیلتس آکادمیک و جنرال وجود دارد. مهم‌ترین تفاوت میان این دو، هدف شرکت در آنهاست، البته اولین تفاوتی که در این دو نوع آیلتس بیشتر از بقیه به چشم می‌آید محتوای بخش‌های Reading و Writing آنهاست.در این مقاله به تفاوت‌های اصلی آیلتس‌های آکادمیک و جنرال، پاسخ به این سوال که «کدام یک آسانتر است؟» می‌پردازیم. آیلتس آکادمیک و جنرال، براساس هدفی که آزمون‌دهنده از این تست دنبال می‌کند، با هم تفاوت دارند. در ادامه کمی مفصل‌تر راجع به این موضوع صحبت می‌کنیم.

اهداف آیلتس آکادمیک چیست؟ (Academic IELTS)

شاید خودتان هم بدانید که هدف از برگزاری آیلتس آکادمیک، درخواست دادن یا همان اَپلای کردن برای دانشگاه‌های مختلف و ورود به آنها یا هر دوره آموزشی انگلیسی  محور است. اما ورود به دانشگاه تنها هدف برگزاری آیلتس آکادمیک محسوب نمی‌شود. در دنیای حرفه و کسب و کار هم، بسیاری از کارفرمایان برای استخدام کارمندان‌شان، از آنها نمره آیلتس آکادمیک را می‌خواهند. یکی از این زمینه‌های شغلی، ورود به حرفۀ پزشکی در بعضی کشورهاست. اگر قصد داشته باشید در کشورهایی مثل ایرلند، استرالیا، انگلیس، نیوزلند یا کانادا به طور حرفه‌ای وارد حرفه‌های پزشکی شوید، بایدمدرک آیلتس کادمیک داشته باشید. اپلای برای طیف گسترده‌ای از رشته‌های حوزه پزشکی مانند پزشکی، پرستاری، داروسازی و حتی تکنسین آزمایشگاه بیمارستان ملزم به دریافت این مدرک است.

اهداف آیلتس جنرال چیست؟ (General IELTS)

برای اقداماتی مثل استخدام ومهاجرت کانادا آمریکا، ایرلند، انگلیس، نیوزلند، استرالیا و … از متقاضی مدرک آیلتس جنرال خواسته می‌شود. مثلاً افرادی که قصد ماندن در استرالیا و در کنار بچه‌ها و نوه‌های خود را دارند، کسب آیلتس جنرال برای آنها کفایت می‌کند. ولی این تست فقط برای مهاجرت نیست؛ بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌های معتبر در سراسر جهان، برای ارزیابی میزان تسلط کارمندان‌شان به زبان انگلیسی، از تست General IELTS استفاده می‌کنند.

همچنین در اغلب این نوع سازمان‌ها داشتن این مدرک، یکی از فاکتورهای ضروری برای استخدام افراد محسوب می‌شود. آزمون آیلتس جنرال به شکل کامیپوتری برگزار نمی‌شود، پس اگر قصد دادن این ورژن از آزمون آیلتس را دارید، باید به سراغ همان روش سنتی آیلتس کاغذی است، بروید.

فرمت آیلتس آکادمیک یا جنرال، دو ورژن متفاوت، چهار مهارت:

هردو ورژن این تست، فرمت و شکل کلی یکسانی دارند. در هر دوی این ورژن‌ها از چهار مهارت Reading،speaking ، Writing و Listening در چهار بخش مجزا امتحان گرفته می‌شود. حتی در بخش‌های Listening و Speaking آنها نیز هیچ تفاوتی وجود ندارد. تمام موضوعات و سوالات بخش Speaking در هر دو ورژن یکسان است و ممکن است مورد آزمون قرار بگیرد. در دو بخش باقی مانده یعنیReadingوwriting هم، فرمت کلی سوالات یکسان است. در بخش Writing در هر دو ورژن دو متن متفاوت وجود دارد و در بخش Reading هم مجموع ۴۰ سوال پرسیده می‌شود. تفاوت‌های این دو بخش اما، در محتوای مطالب و نوع تسک‌ها نمایان می‌شود که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

آیلتس آکادمیک یا جنرال، مقایسه از نظر محتوا:

دانشجویان دانشگاه‌ها و افراد حرفه‌ای، و در کل همه متقاضیان آیلتس آکادمیک، باید برای رویارویی با مطالب تخصصی و آکادمیک در حوزه‌های مختلف حرفه‌ای مثل کتاب‌های تخصصی، ژورنال‌ها و روزنامه‌های معتبر آمادگی داشته باشند،

رایتینگ آیلتس آکادمیک هم به همین منوال، از شما نمونه‌های حرفه Writing را طلب می‌کند. هر متن از Writing در این ورژن به شکلی است که از دانش متقاضی برای نوشتن مقالات حرفه‌ای و تخصصی دانشگاهی اطمینان حاصل کند. از طرف دیگر، متقاضیان آزمون جنرال آیلتس، با محتوای مکان‌های کمتر حرفه‌ای مثل حوزه تبلیغات، مجلات روزمره، کتاب‌های راهنما و دستورالعمل‌ها، و در کل محتوایی که مردم به شکل روزمره با آنها برخورد دارند روبه‌رو می‌شوند. بخش Writing آیلتس جنرال هم بر مهارت‌های عمومی Writing مثل نامه‌نویسی و نکات پایه‌ای در نوشتن مقاله تمرکز می‌کند.

مقایسه نمره‌دهی در آیلتس جنرال و آیلتس آکادمیک:

شاید بزرگترین تفاوت میان این دو ورژن، نحوه نمره‌دهی آنها باشد. در نظر بگیرید که نمره‌دهی در بخش های Listining، Speaking و Writing در هر دو ورژن یکسان است. اما در بخش Reading که در مجموع ۲۵% از کل نمره شما را شامل می‌شود، تفاوت بزرگی در دو ورژن متفاوت آیلتس وجود دارد.

مثلا فرض کنید که شما توانسته اید به ۳۰ سوال از ۴۰ سوال بخش Reading پاسخ درست دهید. این یعنی نمره خام شما در این بخش ۳۰ است. در آیلتس جنرال، آیلتس بند شما در این بخش ۵ است ولی در آیلتس آکادمیک، با پاسخ صحیح به ۳۰ سوال از ۴۰ سوال، آیلتس بند شما ۶ محسوب می‌شود. پس به یاد داشته باشید که بسته به نوع ورژنی که متقاضی آن هستید، نمره خام شما معنی متفاوتی می‌تواند داشته باشد.

آیلتس جنرال سخت تر است یا آکادمیک؟

 

 

این دو آزمون آنقدر به هم شبیه‌اند که تصمیم‌گیری برای اینکه کدام یک آسان‌تر است را واقعا سخت می‌کند. همچنین مهارت افراد در بخش‌ها و مطالب مختلف با هم یکسان نیست و همین در عقیده آنها نسبت به سخت یا آسان بودن هرکدام از این ورژن‌ها تاثیر می‌گذارد.

ولی با همه این تفاسیر، جواب سوال بالا این است که آزمون آیلتس جنرال، احتمالا از نوع آکادمیک آن آسان‌تر است. تقریبا همه متقاضیان آیلتس عقیده دارند که آیلتس آکادمیک از ورژن دیگری چالش برانگیزتر است. مثلا اینکه مطمئنا خلاصه کردن یک چارت یا گراف تخصصی از نوشتن یک نامه کوتاه سخت‌تر است.

طراحان سوالات آیلتس هم با این نظر کاملا موافق هستند. مثلا در بخش Reading گرفتن نمره ۳۰ از ۴۰ در آیلتس جنرال از نظر سختی برابر با گرفتن نمره ۲۳ از ۴۰ در آیلتس آکادمیک است. به خاطر همین هم هست که نمره ۳۰/۴۰ در آیلتس جنرال و نمره ۲۳/۴۰ در آیلتس آکادمیک، هر دو برابر با بند ۶ است.

البته نباید تصور کنید که این قضیه در بخش‌های دیگر مثل Listening و Speaking هم به همین منوال است. فرمت و محتوای این بخش‌ها در هر دو ورژن آیلتس کاملا یکسان و از یک درجه سختی برخوردار است.

در نهایت اینکه هیچوقت فقط به خاطر آسان‌تر بودن آیلتس جنرال نسبت به آکادمیک، آن را انتخاب نکنید، این دو تست تا ۷۰% کاملا شبیه به هم هستند، پس حتما قبل از انتخاب ورژن آیلتس به هدف خود از گذراندن این آزمون فکر کنید.

کلام آخر:

موسسه پردیس فناوری کیش با بهره‌مندی از مجرب‌ترین اساتید، دوره‌های آیلتس جنرال و آکادمیک را به صورت خصوصی و گروهی برگزار می‌نماید.

ارتباط‌با‌ما : 
تلفن : ۰۲۱۶۶۱۷۶۱۹۶       ۰۲۱۶۶۵۶۹۷۶۲      ۰۹۰۵۹۶۲۶۹۰۰
نشانی : خیابان جمالزاده‌شمالی بعد از بلوار‌کشاورز پلاک ۴۱۴ طبقه ۳ واحد ۵
شبکه‌های اجتماعی پردیس‌فناوری‌کیش :
سامانه آموزش‌مجازی رهیاران : www.rahyaranlms.ir 
کانال‌تلگرام kishtech@ 
 اینستاگرام    rahyaranlms            kishtech.ir 
آپارات     kishtech